Montazs

Hogyan kerüld el a sárgás bőrszínt?

1. Az UV mentes barnítás napján ügyelj arra, hogy ne legyen kiszáradva a bőröd és fújás előtt használj olyan bőrradírt, amit kifejezetten UV mentes barnításhoz fejlesztettek ki. (Norvell bőrradírok)

2. A fújás előtt nagyon lényeges a bőr PH értékének a beállítása, amit a szalonban visznek fel a bőrödre az oldat felvitele előtt.

3. Az oldatok hatóidejét nem érdemes túllépni, mert nem attól leszel barnább, hogy tovább tartod a bőrödön. Ha pld hagyományos oldatok esetében 8 óra helyett 15 óráig vársz az első zuhanyozással besárgulhat a szín (ezért vannak többféle színárnyalatban oldatok). Ha pedig az új ONE HOUR rövid hatóidejű oldattal barnulsz a 4 órás max. hatóidőt nem szabad túllépni!

4. Amikor már kialakult a barnaságod, olyan tusfürdőt használj, amit kifejezetten UV mentes barnításhoz fejlesztettek ki, (Norvell tusfürdők) mert ez megakadályozza a gyors kopást és folyamatosan szinten tartja a bőröd PH értékét.

5. Ha az UV mentesen barnított bőrrel napozol vagy szolizol, az UV fény szintén besárgíthatja a bőrödet erre a célra a Norvell UVP testápolóját javasoljuk amiben olyan értékes összetevők találhatóak, melyek megakadályozzák az UV fénynek kitett DHA bomlását.

6. Ha UV mentesen barnulsz, minden fürdés után hidratáld a bőrödet, ami kompenzálja a DHA szárító hatását.

7. Természetesen az sem mindegy, milyen oldattal barnulsz. A Norvell oldatokban 100% tisztaságú DHA található, amit a Merck-től a világ legnagyobb gyógyszergyárától vesz a Norvell. (Sajnos léteznek olyan oldatok is, amiben szintetikusan előállított összetevők vannak) 
Keresd a Tanity szalonokat! A Norvell oldataiban (Amber Sun, Organic Sun, ONE HOUR, Black Out) nem fogsz csalódni! 26 év szakmai múlt a barnításban.

Hasznos tanácsok a kezeléssel kapcsolatban

Előkészületek 24 órával a kezelés előtt

A száraz, hámló bőrréteg eltávolítására miden kezelés előtt használjon hámkezelőt.

A bőr teljes, természetes megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV fény-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV fény-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg feslő huszonöt százalékában fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt.

Szabaduljon meg az elhalt, száraz bőrsejtektől, melyek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Így a Norvell spray mélyen a bőrbe ágyazódhat, és az oxidációs folyamat során briliánsan ragyogó, aranybarna színt eredményez. Amennyiben száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során barnasága kevésbé természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is rövidebben lesz látható. Nagyon száraz, elhalt bőr eltávolítására két lépcsős megoldást kínálunk.

24 órával használat előtt az AMBER SUN CORAL SALT SCRUB segítségével először mélykezelje bőrét. A készítmény mélyen hat, táplálja és hidratálja bőrét. Ezt követően, az esedékes kezelés reggelén az AMBER SUN HIDRATÁLÓ BÖRÁPOLÓVAL eltávolíthatja a bőr felsőbb hámrétegét. A készítmény hidratálja és helyrebillenti bőre pH értékét, és a hosszantartó eredményt biztosít.

FIGYELEM: Kerülje a szappan használatát, a magas pH értékű készítményeket és zuhanyzás közben használatos hidratáló szereket. Ezek hátráltathatják a DHA bronzosító hatását, vagy nem kívánt „narancshatást” eredményezhet. Használatukat két nappal a kezelés előtti időszakban lehetőleg kerülje. A magas testhőmérséklet, vagy nedves, izzadt bőr gátolhatja a DHA hatásos beépülését és annak eredményét.

STOP! – NE HASZNÁLJON TESTÁPOLÓT Ne használjon testápolót, hidratáló krémet és parfümöt a kezelés előtti időszakban. Kis mennyiségben használhat dezodort. A legjobb eredmény érdekében ne sminkeljen. Amennyiben mégis így tesz, a kezelés előtt óvatosan távolítsa el a sminket.

Felkészülés a kezelés napján

VISELJEN sötét, bő szabású ruhát és vegye le ékszereit. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.

BEVEZETŐ SPRAY: Amber Sun pH szint helyreállító spray DHA fokozóval. Használja a kezelés előtt közvetlenül, vagy kérje meg a kezelés vezetőjét, hogy segítsen használatában. Enyhén hidratálja, helyrebillenti bőre pH szintjét, és DHA fokozó technológiájának segítségével barnább, természetesebb színt eredményez. Segítségével nagyban csökkenthető a „narancshatás” kialakulásának veszélye mind világosabb, mind pedig sötétebb bőrű személyek számára is.

VÉDELEM: Használja a LIPINVEST vagy AMBER SUN BARRIER KRÉMET, mellyel elkerülheti ajkai, tenyere, körmei, a bőrkeményedések és lábfeje elszíneződését. Szemei eltakarására válassza a WINK-EASE elnevezésű terméket.

Ápolás kezelés után

Kerülje az izzasztó tevékenységeket! A heves izzadás csíkossá teheti a kozmetikai bronzosító által nyert bőrszínt. Meleg napokon használja az autójában található légkondicionálót. Ne feledje, a készítmény nem vízhatlan.

Kerülje a vizet! Legalább 4 órán át kerülje a vízzel történő érintkezést, máskülönben megállíthatja a barnulási folyamatot, és/vagy bőre csíkossá válhat. Kerülje az úszást és a spa jellegű tevékenységeket! Kerülje a vegyi anyagokat tartalmazó, klóros uszodákat és spa-kat legalább a kezelést követő 24 órában. Így elkerülheti színe korai kifakulását.

Várjon a zuhanyzással! A legjobb eredmény érdekében legalább 4 órát várjon, mielőtt fürödni vagy zuhanyozni megy. Az azonnali bőrszín megőrzése érdekében, és a csíkosság elkerülése érdekében a kezelést követő 16 órás időszakban kizárólag tisztavízzel tisztálkodjon.

Tisztálkodás: A kezelés utáni tisztálkodáshoz használja az AMBER SUN HIDRATÁLÓ TUSFÜRDŐ GÉLT vagy a COOL MINT SORBET TUSFÜRŐT. Kerülje a szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát – ezek gyorsan csíkossá tehetik, és kifakíthatják az elért bőrszínt. A Norvell bőrtisztító készítményei hidratáló és bőrtápláló hatásúak, emellett megőrzik bőre ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett bőre egyenletesen fog kifakulni, és hosszantartó, természetes hatású színt kap. Fürdés után finoman szárítsa meg bőrét. Az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító rendeltetése szerint lemosódik.

Hosszantartó barna szín/hidratálás/felüdülés: A kezelést követő napon, zuhanyzás után használja az AMBER SUN PROLONG készítményt. A bőrápoló segít az egészséges szín, és hidratált bőr megőrzésében, ezenkívül minden nap frissítő ragyogást nyújt bőre számára. A PROLONG formulájának köszönhetően bőrszíne fokozatosan, egyenletesen fakul ki. Extravagáns napi szertartás keretében próbálja ki az AMBER SUN BODY BUTTER termékét, amely hidratálja a környezet, napozás és UV fény-mentes napozás által súlyosan kiszárított bőrt.

Bőrápolás két alkalom között

Egyéb kiváló h idratáló krémek! Figyelmébe ajánljuk az alábbi kiváló, napi használatra alkalmas hidratáló krémjeinket – aNATURAL PURE-FEKTION EDEN, NATURAL PURE-FEKTION ILLUSTRIOUS, ORIGINAL MOIST és az UVP-ULTRA VIOLET PREP -et. Élénkítse és tegye ragyogóvá színét az AMBER SUN BIO MIST RE-HIDRATÁLÓ SPRAY –vel. A Bio Misttel bőre egyenletes színű marad.

Kezelések között: Az intenzívebb szín érdekében két, egymást követő szalonban történő kezelés között színe megőrzése és ápolása érdekében javasolt a 4 FACES korrektor spray, AMBER SUN SUNLESS MOUSSE, AMBER SUN SUNLESS SPRAY vagy AMBER SUN TESTÁPOLÓ KRÉMEK (bronzosítók vagy bronzmentes készítmények egyaránt) használata.

Téli bőrápolás
...hosszantartó barnaság és egyenletes kopás mindenkinek !

Télen több tényező is megviseli az emberek bőrét. A kinti hideg és a benti meleg hőmérséklet ingadozása, a fűtött szoba levegője és a téli hideg levegő alacsony páratartalma az okozója, hogy a védőtakarónk immunitása csökken. Különösen a száraz, érzékeny bőrűek szenvednek ilyenkor, de a zsíros bőrűeket is érinti a vízhiány. A testrészek közül pedig leginkább az arc és a kézfej van kitéve az időjárás viszontagságainak. Ebben az időszakban a zsírfélékből (faggyú, szaruzsír, verejték) is kevesebb termelődik a szokásosnál. Kerüljük a szárító, túlhabzó mesterséges készítményeket és ne az illat vagy külcsín alapján döntsünk! Bőrünk állapota a belterek levegőminőségétől is függ, amit mi is befolyásolhatunk. Ideális esetben 40-60% a szoba levegőjének páratartalma, amit fűtési szezonban csak növényekkel és párologtatókkal lehet biztosítani. Hordjunk kesztyűt hiszen divatos, higénikus és megvédi a kézfej bőrét! Néhány jó tanáccsal szolgálok nektek, hogyan lehet tökéletes a bőröd a Norvell kozmetikumokkal ebben az időszakban is!

Tusoláshoz használjunk Amber Sun hidratáló tusfürdőt, mely nem csak tisztít, de visszaállítja a bőr tökéletes pH-ját. Hatóanyagai gondoskodnak bőrünk vízháztartásáról és a legfontosabb, hogy nem szárít!

A nyári hónapokkal ellentétben most használjunk "erősebb" testápolót, mely mélyen regenerálja a bőrt. Erre a célra az Amber Sun regeneráló testvaj a legkiválóbb (nekem a pikkelysömörös és extra száraz bőrű vendégek kedvence).

Ez a testápoló megmutatja nekünk, hogyan kell működnie a testápolási kultúrának. Nem hozzászoktatja a bőrt és kényszeríti, hogy napi fogyasztója legyél majd ha nem kened magad akkor cserepesre szárad a bőröd. Rendszeres használata visszatáplálja a bőrszövet állományát és ezzel beállítja a hámleválás sebességét, egyenletességét. Így sokáig élvezhetjük barnaságunkat és elkerüljük a cserepes hatást.

Mint már tudjuk, hogy az uv mentes barnulás elkerülhetetlen előkészítője a peelingezés. A kiszáradt és megviselt bőrt leghatékonyabban az Amber Sun tengeri sós radírral építhetjük újjá. Az egzotikus olajkivonat (Szőlőmag-olaj, Szezámmag-olaj, Avokádóolaj, Macadamia-mag Olaj, Jojoba-mag Olaj, Édesmandula-olaj, Ligetszépe Olaj, Kukuimag-olaj, Omega-3 Zsírsavak & Tocopherolok) gazdagon táplál, miközben a sószemcsék megszabadítanak a felesleges hámsejtektől.

Szeles, hideg időben az ajkak nagyon vékony bőre is védelemre szorul. A Norvell elsőrangú, természetes hatóanyagtartalmú ajakápolója a Lipinvest! Sárgabarackmag-, jojoba olajt, Aloe Verát és E vitamint tartalmaz, melyek természetes védelmet nyújtanak az ajak kicserepesedése ellen. SPF 15. fényvédőt tartalmaz, mely téli sportokhoz vagy a mindennapoban is kiváló. (..itt megjegyezném azt a létező problémát, amit a tömegesen használt ajakápolókról panaszolnak vendégeim. Nem csak hogy nem hidratálják be a bőrt, de még ki is szárítják annak érdekében hogy hozzászokjon az állandó krémezéshez. A Lipinvesztből nem kell 8szor körbekenni a szájat, tehát gazdaságos és 3-4 napi használat után pár napra félre tehetjük, mert valóban megoldotta a problémát.

UV mentes barnulás

UV Mentes barnitás vagy barnulás egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a természetes gyönyörő barna bőr. Hasonló folyamat játszódik le amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul. A folyamat óriási előnye, hogy a kivánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.

A DHA bőrfelületre juttatását követően a barna szín kb. 2-3 óra már látható. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az eredmény egy gyönyörű és természetes barna bőr. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd fakulni. Néhányan úgy hiszik, hogy a felvitt réteg UV védelmet is nyújt. Mindazonáltal, a melanin pigmentekkel ellentétben a DHA polimer-származékai nem nyelnek el jelentős mennyiségű UV sugárzást, így nem is véd az ellen. Azonban a DHA bizonyos mértékig véd az UVA sugárzás ellen.

DHA története

A DHA-t (Dihydroxyactone) aktív összetevőként először cukorbetegek kísérleti kezelései során alkalmazták, akik közül néhányan jobban reagáltak a DHA-ra, mint a glükózra.

1957-ben, egy gyermekkórházban fedezték fel a DHA barnító tulajdonságait. A DHA szájon át történő bejuttatása gyermekkori glükogéntárolási megbetegedés orvoslására szolgált. Az egyik orvosnak feltűnt, hogy azok a gyerekek, akik a DHA készítmény egy részét felköhögték, barna pettyek jelentek meg a bőrükön ott, ahol a DHA landolt. Az orvos kísérletképpen a saját bőrébe dörzsölte a szert. Ő is szépen lebarnult. A DHA-ról tudományos publikációk először 1960-ban jelentek meg. Ezt követően a DHA élettani-kémiai jellemzői, barnító hatásának működési elve és a bőr toleranciaszintje mind vizsgálat tárgyát képezte, melyek eredményeképp kiforrottabb alkalmazási mód, természetesebb kinézet és egyenletesebb barnulás vált elérhetővé. Napjainkban a DHA előállításához, a késő 19. századhoz hasonlóan, még mindig az erjesztési folyamatot alkalmazzák.

Az FDA DHA-val kapcsolatos álláspontja A DHA élelmiszeriparban engedélyezett termék, és az Egysült Államok Élelmiszer és Gyógyszeripari szabályozó szerve az FDA által hitelesítetten alkalmas fogyasztásra. Valójában a DHA legnagyobb felhasználási területét az egészségügyi készítmények piaca teszi ki. A DHA pyruvite, vagy zsírégető tulajdonsága révén a készítmény számos súlycsökkentő készítményben is megtalálható. A DHA krémekben és kozmetikai szerekben történő felhasználása engedélyezett, és rendeltetésszerű használata esetén nincs ismert káros mellékhatása az emberi testre. Évek óta gyakori összetevője a legtöbb UV fény-mentes barnítónak. A DHA elsősorban nem bőrre permetezhető barnító rendszerekhez alkalmas. Ez a megállapítás azonban nem negatív tartalmú. Összehasonlításképpen, a végleges tetoválás során használt tintát az FDA erre a célra sosem vizsgálta.

A Norvell UV mentes barnitó spray oldat nem tartalmaz ismert mérgezőanyagokat vagy allergént. Azonban, mint bármely más anyag esetén, a levegőbe jutó készítményekkel történő hosszabb távú, folyamatos érintkezés, illetve az anyag belégzése során irritáció, vagy kellemetlen érzés jelentkezhet. A józanész azt sugallja, hogy a termék napi rendszerességgel történő alkalmazása esetén a szerrel történő érintkezés enyhítése érdekében ajánlott valamilyen nemű légszűrő maszk használata. A szer száj, illetve orrnyílások körüli alkalmazása esetén javasolt a légzés visszatartása. Fontos, hogy a kezelők NE juttassák a készítményt közvetlenül a szembe, vagy viseljenek szemvédőt! A DHA ajakra jutásának elkerülése érdekében a használat előtt javasolt ajakvédő használata, ugyanis az ajkakon a DHA-val nem érhető el látványos eredmény.

Koffein előnyei

A kávéban és teában található koffein, amely vegyi stimulánsként hat, bizonyítottan csökkenti a bőrrák kialakulását a laboratóriumi egerek esetében. Egy, a Rutgers Egyetemen Dr. Allan Conney rák és leukémia kutatóorvos által végzett tanulmány szerint a koffeint tartalmazó bőrápoló készítmények több mint felére csökkenthetik az extrém ultraviola sugárzásnak kitett szőrtelen egerekben kialakuló bőrfelületi tumorok számát. Dr. Conney szerint a koffeinnel kezelt egerek esetében 50 és 70% közötti arányban csökkent a tumorok kialakulásának veszélye. A napból eredő sugarak olyan genetikai elváltozásokhoz vezethetnek a bőrben, amely bőrrák kialakulását eredményezheti. Conney állítása szerint a koffein hatására az elváltozott sejtek elpusztítják önmagukat, így segítségével észrevehetően gátolja ezt a folyamatot. A koffein szelektív módon fejti ki hatását, csak az elváltozott sejtek pusztítják el önmagukat, az egészséges sejtekben nem tesz kárt.

Erythrulose

Az erythrulose egy olyan, a Norvell készítményéhez hozzáadott bronzosító hatást kifejtő adalék, amely a DHA-hoz hasonló módon lép reakcióba a bőrrel. Az erythrulose sokkal később fejti ki hatását, mint a DHA, így az általa kiváltott szín nagyjából a DHA által elért szín felszívódása során jelentkezik. Segítségével az eredményesebb szín mellett hosszabban tartó barna színt is biztosított.